In het ruim van de Serendiep bevinden zich een museum en een theater waarmee het werk van De Spullenmannen langs verschillende steden reist. Naast dit vaste repertoir zijn er regelmatig gastoptedens, lezingen en films. Het doel is verwondering en kritisch denken, de middelen zijn brute kennis, absurdisme en experiment.

Knopjesmuseum

Ga op ontdekkingsreis en baan je een weg door een labyrint in het ruim van een schip. Een collectie interactieve installaties verbindt kunst met (complexe) wetenschap. Theoriën en modelsystemen uit onder meer natuurwetenschappen, filosofie en taalwetenschap zijn de basis voor bijzondere beelden, klanken en teksten die je zelf teweeg brengt. Of is het andersom? Voor volwassenen van 12 jaar en ouder, jongere kinderen zijn welkom onder begeleiding van een volwassene.

→meer info

Van dingen die draaien

In hink-stap-sprong langs alle hoeken van de bovenkamer. De Spullenmannen verkennen kunst en wetenschap, zappen van wiskunde naar muziek, struikelen over beeldende kunst en spitten in de geschiedenis van grote ideeën. In een ramvol decor delen de Spullenmannen hun fascinaties met het publiek. Wetenschap en kunst vloeien in elkaar over. Wiskunde wordt muziek, afgewisseld met verhalen over ontdekkingsreizigers op zee op zoek naar land, sterrenkundigen op zoek naar bewoonde planeten en chemici op zoek naar het begin van het leven. Een choatische voorstelling vol live-experimenten, houtje-touwtje constructies, formules en verbazing.

→meer info

S/F Poppenkast

In het jaar 300.000.000 is om nog niet opgehelderde reden het baantje van een ruimteglazenwasser nog niet weggeautomatiseerd. Hij slijt hij zijn dagen in een baan om de aarde, levend op een dieet van spuitvis. Het werk is net niet eentonig genoeg om in slaap te vallen, maar ook net niet veeleisend genoeg om er al te veel vragen bij te stellen. Tot op een dag een alien aanbelt voor een kopje suiker. Beeldende voorstelling voor volwassenen. Kinderen vanaf 8 jaar zijn ook welkom.

→meer info

De Komijnen

Absurde bonte avond in de beste traditie van Cabaret Voltaire. Met WTF-garantie!

→meer info